maanantai 1. marraskuuta 2010

Voit pelastaa Saabin ostamalla niitä 3 kerrallaan

Vuosimyynnin kolminkertaistuttava yhtiön nollatulosta varten.
Saab Automobilen myynti jää Saabin omistajan Spyker Carsin mukaan tänä vuonna 30 000 - 35 000 autoon. Tämä merkitsee sitä, että Saabin vuosimyynnin on lähes kolminkertaistuttava, jotta Saab pääsisi nollatulokseen.
Näin laskee talouslehti Dagens Industri. Lehti perustaa laskelmansa siihen, että Saab on aiemmin ilmoittanut, että Saab tekee nollatuloksen, jos myynti on 85 000 autoa. Kunnon tulosta Saab tekee, kun vuosimyynti on 120 000 autoa. Spykerin toimitusjohtaja Victor Muller on puolestaan todennut, että Saab tähtää yhä voitolliseen tulokseen vuonna 2012. Ruotsissa Saab myi lokakuussa erittäin hyvin: Saabin myynti kasvoi 51 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, kun Ruotsin autokaupan keskimääräinen kasvuprosentti jäi 21,3:een.
Saabin ongelma on kuitenkin se, että myynnin lähtötaso on perin alhainen. Ruotsissa myytiin lokakuussa 887 Saabia. Dagens Industri väittää verkkosivu edmunds.comin perusteella, että Yhdysvalloissa Saab on jäänyt erittäin pahasti myyntitavoitteistaan. Tammi-syyskuussa myytiin vain 3216 Saabia, kun viime vuoden yhteissaavutus oli noin 8000 autoa. Tämän vuoden myyntitavoite on 10 000 Saabia.
Saabin yhteismyynti tammi-syyskuussa oli vajaat 18 000 autoa. Heinä-syyskuussa Saabeja myytiin yhteensä 7430 kappaletta.Saabin toimitusjohtaja Jan Åke Jonsson totesi perjantaina, että nykytilanteessa Saab tähtää lähinnä kannattavuuden kohentamiseen. Nollatulos on saavutettava mahdollisimman pienellä myyntimäärällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...