maanantai 1. marraskuuta 2010

Etsitään Suomen nuoria miljonäärejä, anyone??

Facebookin perustaja, monimiljardööri Mark Zuckerberg on vain 26-vuotias. Suomessa nuoret huipputuloiset ovat harvinaisuuksia.
Larry Page perusti Googlen 25-vuotiaana. Piilaaksossa moni muukin yrittäjä on päässyt koville tuloille nuorella iällä. Suomesta puuttuvat nuoret miljonäärit. Kun katsotaan tuhatta suurinta ansiotulojen saajaa, listalla on vain viisi 80-luvulla syntynyttä. Heistä Ilari Sahamies, 27, ja Ville Mattila, 25, ovat pokeriammattilaisia.
Sahamiehen tulot olivat viime viime vuonna lähes kaksi miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna Sahamies tienasi pokerilla runsaat miljoona euroa. Ville Mattila tienasi viime vuonna 660 000 euroa.
Aki Mäkelä, 26, on muun muassa Alma Mediaa ja Talentumia omistavan suursijoittaja Kai Mäkelän poika. Nuoremman Mäkelän vuosiansiot olivat viime vuonna 385 197 euroa.
Ohjelmistoyhtiö Neomore Consultingin toimitusjohtaja Erkka Tahvanainen, 30, ylsi 317 951 euron ansioihin.
Kuopiolaisyrittäjä Sami Ansamaan, 30, tulot olivat viime vuonna 373 292 euroa.
Yhteys Piilaaksoon, sittenkin. Pääomatuloilla rikastuneita nuoria on vielä vähemmän.
Ainoa yhteys Piilaaksoon löytyy ohjelmistoyrittäjä Michael "Monty" Wideniuksesta. Hänen kaksi lastaan, 19-vuotias Max ja 21-vuotias My, jonka mukaan maailmankuulu tietokantaohjelma MySQL on nimetty, kuuluivat viime vuonna 200 suurimman pääomatulon saajien joukkoon.
Molemmat saivat pääomatuloina yli seitsemän miljoonaa euroa.
Kivekkään suvun vesat Lilli, 28, ja Martta, 23, ylittivät pääomatuloillaan miljoonan euron rajan.

Lähde: Kauppalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...