tiistai 9. marraskuuta 2010

Autot ja elektroniikka on miesten heiniä

Suomalaiset pariskunnat päättävät useimmista kotitalouden kuluista yhdessä, mutta auto ja elektroniikka on useammin miesten kontolla.
Nordean pariskuntien rahankäytöstä tekemän tutkimuksen mukaan mies päättää naista useammin esimerkiksi autosta ja kodinelektroniikasta. Nainen taas ottaa huolekseen päivittäistavarat ja vaatteet.
Malli tuntuu noudattavan perinteistä kaavaa, vaikka pariskunnat ovat pääosin hyvin demokraattisia, kertoo yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen.
Tavallista on, että naiset päättävät lasten hankinnoista, vaikka kulut jaettaisiinkin. Nummisen mukaan nainen hoitaa yllättävän monissa perheissä jälkikasvun vaatetuksen lisäksi myös puolison vaatehankinnat.
Miehet kokevat usein maksavansa menoja enemmän, vaikka enimmäkseen osallistuminen perheen elatukseen olisi tasaväkistä. Nummisen mukaan tämä voi johtua siitä, että miehet maksavat tyypillisesti kuluja, joista tulee lasku.
Tyytymättömyyttä raha-asioihin on hieman enemmän perheissä, joissa nainen ansaitsee miestä enemmän. Tutkimus ei kuitenkaan kerro, onko tyytymätön osapuoli mies vai nainen, Numminen kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...