sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Nokia on oikeuden kanssa ”kunnioittaen eri mieltä"


Nokia on Financial Timesin mukaan  hävinnyt kaksi patenttikiistaa HTC:tä vastaan Saksassa. Nokia menettää näin havittelemansa lisenssimaksut taiwanilaiselta puhelinvalmistajalta ja mahdollisesti monilta muiltakin Android-valmistajilta. Mannheimin alueoikeuden tuomari Andreas Voss hylkäsi Nokian kanteet Samsungin patenttirikkomuksista. Toinen patentti liittyi matkapuhelimella verkossa käytettävien palveluiden toteuttamiseen Android-laitteiden Google Play -kaupassa.


Kanteen hylkääminen on Nokian kannalta harmillista, sillä toisenlainen oikeuden päätös olisi saattanut avata Nokialle tien koko Android-maailman maksamiin lisenssituloihin. Google vaatii, että Google Play -kauppa on asennettuna kaikkiin uusiin Android-puhelimiin. Toinen Nokian hylätyistä patenttikanteista liittyy matkapuhelimen ruudun kirkkauden automaattiseen säätymiseen ympäröivän valon mukaan.
HTC ilmoitti olevansa tyytyväinen oikeuden päätökseen. Nokia sen sijaan ilmoitti olevansa ”kunnioittavasti eri mieltä oikeuden päätöksen kanssa.” Nokia voi halutessaan valittaa oikeuden päätöksestä. Yhtiö on ailmoittanut punnitsevansa vaihtoehtoja. Nokian mukaan "HTC:n täytyy kunnioittaa tekijänoikeuksiamme ja kilpailla käyttämällä omia innovaatioitaan." Nokialla on takataskussaan 34 muuta patenttivaadetta HTC:tä kohtaan. Nokian tavoite on saada HTC lisensoimaan Nokian patentit ja maksamaan niistä.

Lähde: Kauppalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...