tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kantar: Nokian ekosysteemi nousee vauhdilla


Markkinatutkimusyhtiö Kantar on julkaissut matkapuhelinkaupan uudet luvut Yhdysvalloista, eikä niissä pitäisi olla ainakaan Nokialla valittamista. Windows-älypuhelinten kokonaismyyntimäärät ovat vielä pienet, mutta Nokian Lumia on erittäin selkeässä kasvussa. Kolmessa kuukaudessa kasvua tuli 52 prosenttia. Nokian suoritusta voi pitää hyvänä siksikin, että Lumiat ovat olleet myynnissä vasta viime vuoden lopulta ja senkin jälkeen Nokialla on ollut jatkuvasti toimitusvaikeuksia. Nokia aloitti pahasti takamatkalta, mutta kirii tätä menoa kilpailijoita kiinni. Tosin matkaakin rittää. Nokia on jo noussut tai ainakin nousemassa USA:ssa toimitusjohtaja Stephen Elopin liputtaman kolmannen ekosysteemin asemaan.
Kantarin tarkastelujakso päättyi tammikuun loppuun. Vuodessa Windows-puhelinten markkinaosuus on kasvanut USA:ssa 2,1 prosentista 3,2 prosenttiin. Markkinavaltiaita ovat edelleen Applen iOS ja Googlen Android, mutta Verizonilla Android on  jo laskussa. Verizon nousi Kantarin mukaan viime vuonna Yhdysvaltain suurimmaksi teleoperaattoriksi.
Suurin putoaja on Blackberry, joka hallitsi takavuosina Yhdysvaltain yrityspuhelinmarkkinoita. Juuri Blackberryn  aseman heikkeneminen petaa tietä Nokialle, sillä se on saanut paljon käyttäjiä nimen oman yritysmaailmasta. Tässä sitä auttaa Microsoftin yritysohjelmisto, joka kytkee älypuhelimet luontevasti osaksi muita yrityksen työkaluja. Blackberry oli muutama vuosi sitten se ainoa ja oikea yrityspuhelin Yhdysvalloissa. Lumioiden vetovoimasta kantautuu tietoja myös muualta ja ennen kaikkea yritysmaailmasta. Esimerkiksi Britannian suurin urheiluvälinekauppaketju  Sports Direct on päättänyt vaihtaa työntekijöidensä puhelimet Lumioihin. Yhtiössä on 18 000 työntekijää
Lähde: Kauppalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...