keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Jättikone A380 sekoitti Helsinki-Vantaan liikenteen

Ainakaan kahteen vuosikymmeneen vuoteen Helsinki-Vantaalla ei ole ollut niin paljoa bongareita.
Kone  laskeutui  kello  14.40 ja rullasi arvokkaasti kiitoradan päähän ja jatkoi sitten hitaasti kohti kiitorata 2:n päätä. Kiitoradan kahta puolta oli pysäköity lentoaseman paloautoja, jotka avasivat mahtavat vesisuihkunsa, vanhan perinteen mukaan.
KUVA: BLOOMBERG NEWS
Airbus A380:n business-luokka.
Vastaava juhlallisuus koettiin edellisen kerran vuosikymmeniä sitten yliäänikoe Concorden vierailun yhteydessä.
Lufthansan kone oli lähtenyt myynninedistämismatkalle Frankfurtista ensin  Kööpenhaminaan ja Tukholmaan. Helsingistä kone jatkoi Osloon ja takaisin Frankfurtiin. Samalla testattiin näiden pohjoismaisten pääkaupunkien lentokentät  ja niiden sopivuudet jättikoneen varalaskupaikaksi.
Media ja VIP-vieraat saivat tutustua tarkemminkin koneeseen, joita on liikenteessä vasta 36 viidellä eri yhtiöllä. Tässä koneessa oli tilat 526 matkustajalle. Ainutlaatuisen ylellisessä 1. luokassa tilaa on vain  kahdeksalle ja business-luokassa 98::lle. Molemmat luokat ovat koneen toisessa kerroksessa. Alemmassa kerroksessa on tilat 420 turistiluokan matkustajalle. Maksimikapasiteetti tälle konetyypille on 853 matkustajaa.

Airbus 380:n ensimmäinen luokka
Massiivinen runko ja ennätyspitkät siivet  valtavine suihkuturbiinimoottoreineen antavat A380-koneelle poikkeavan ulkonäön. Uloimmat suihkumoottorit mahtuivat juuri ja juuri kiitoradan sisälle. Siipien  uloimmat kärjet olivat jo kiitoradan ulkopuolella.
Kahden tunnin vierailun jälkeen kone jyristi kiitorataa ja nousi kohti Osloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...