lauantai 10. elokuuta 2013

Tuontikielto uhkaa Samsungia - rikkoi Applen patentteja

Apple on saanut tuoreimman voiton Samsungista pitkässä patenttikiistassa. ITC-paneeli kielsi tiettyjen patenttia rikkoneiden Samsung-puhelimen tuonnin ja myynnin Yhdysvalloissa. Vielä ei ole varmaa, montaako Samsung-puhelinta tuontikielto koskisi, uutisoi Reuters. Yhdysvaltain kansainvälisen kaupan komissio ja asiantuntijaelin ITC (U.S. International Trade Commission) julisti perjantaina, että Samsung rikkoi kahta Applen patenttia mobiililaitteissa. Rikkomukset koskivat kuulokekytkentää ja kosketusnäyttöä. Joitakin vanhempia Samsungin puhelinmalleja kohtaa myynti- ja tuontikielto Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalla on 60 päivää aikaa tarkastaa päätös ja mahdollisesti käyttää veto-oikeuttaan.
Linjanveto oli viimeisin pitkässä patenttikamppailussa, joka on levinnyt useihin maihin yhtiöiden taistellessa markkinaosuuksista. Eteläkorealainen Samsung ja yhdysvaltalainen Apple johtavat älypuhelinmarkkinoita. Uusi ITC:n päätös tehtiin alle viikon sisällä siitä, kun Obaman hallinto kumosi ITC:n aiemman päätöksen kesäkuulta. Se olisi kieltänyt joidenkin Applen vanhempien iPhone- ja iPad-mallien myynnin Yhdysvalloissa, koska ne puolestaan rikkoivat Samsungin patentteja.
Kauppaedustaja Michael Froman kumosi kiellon veto-oikeudella viime lauantaina ja viittasi sen vaikutuksiin niin yhdysvaltalaiskuluttajiin kuin maan talouden kilpailukyvyn edellytyksiinkin. ITC:n määräyksen kumoaminen veto-oikeudella oli ensimmäinen vuosikymmeniin, joten uusimman päätöksen hyväksymistä tai kumoamista seurataan mielenkiinnolla. Jos Obaman hallinto sallii Samsungin laitteiden tuontikiellon nyt, vaikka aivan hiljattain se kumosi Applen tuotteiden myyntikiellon, ratkaisu voi laskea liikkeelle huhuja Applen suosimisesta.

Lähde: Kauppalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...