maanantai 12. elokuuta 2013

Suomalainen maksaa älypuhelimestaan keskimäärin 376 euroa


Suomalainen kuluttaja satsaa älypuhelimeensa, käy ilmi Kotekin julkaisemasta kodinelektroniikkaindeksistä. Tilaston mukaan Suomessa älypuhelimesta maksetaan keskimäärin 376 euroa. Se on 11 euroa vuodentakaista enemmän, joten yhä useampi käyttää enemmän rahaa älypuhelimeensa. 
Peruspuhelimesta kuluttaja maksaa nyt kuitenkin selvästi vuodentakaista vähemmän. Viime vuonna tavallinen matkapuhelin maksoi 110 euroa. Nyt hinta on pudonnut 88 euroon.
Tilastojen perusteella suomalaiset ovat jakautuneet puhelinmarkkinoilla kahteen leiriin. Osa haluaa mahdollisimman edullisen peruspuhelimen ja toiset kalliin älypuhelimen. Toki myös tähän väliin putoavilla laitteilla on oma ryhmänsä, kuten esimerkiksi Lumia 620 ja Lumia 520 ovat operaattoreiden myyntilistoilla osoittaneet. Taulutietokoneiden keskimääräinen myyntihinta on romahtanut vuodessa. Nyt tabletista maksetaan 432 euroa, kun vielä vuosi sitten luku oli 559 euroa. Lasku tulee varmasti vielä jatkumaan, sillä edullisia malleja on rynninyt markkinoille viime kuukausina useilta valmistajilta.
Lähde: Mobiiliblogi(Kotek)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...