maanantai 20. toukokuuta 2013

Jollan ensimmäinen puhelin julki



Kotimainen Jolla on tänään odotetusti esitellyt ensimmäisen älypuhelimensa, jonka se aikoo saada markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä. Kyseessä on eräällä tavalla seuraaja Nokia N9:lle, sillä Jollan ydintiimi muodostuu vahvasti entisistä nokialaisista, jotka olivat kehittämässä MeeGoa sekä sen edeltäjää, eli Maemoa. Jollan puhelimessa käytettävän Sailfish-käyttöjärjestelmän pohjana on MeeGon ja Mer Coren, avoimen lähdekoodin projektien perintö. Jollan puhelin perustuu 4,5 tuuman kosketusnäyttöön ja tuplaydinsuorittimeen. Kummankin komponentin tarkemmat yksityiskohdat yhtiö jätti vielä kertomatta.

Laitteessa on sisäistä muistia 16 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-kortilla. Uutuus tukee 4G-verkkoa ja sen takana on kahdeksan megapikselin kamera. 
Takakuori, jota Jolla kutsuu nimellä Toinen puolikas, antaa mahdollisuuden laitteen personoimiseen. Se muuttaa Jollan mukaan koko laitteen olemuksen, kuten fontit ja värit. Puhelin sijoittuu hinnaltaan selvästi kalleimpia lippulaivoja edullisempaan kategoriaan. Jolla kauppaa uutuutta 399 euron hintaa, joka voi kuitenkin muuttua hieman paikallisten verojen ja tullimaksujen seurauksena. Ennakkotilaukset käynnistyivät tänään, mutta toimitukset lähtevät pyörimään tämänhetkisen suunnitelman mukaan vasta loka-joulukuussa. Laitetta joudutaan siis odottelemaan vielä tovi. Ennakkotilauksen Jollan puhelimesta voi jättää osoitteessa jolla.com.
Lähde: Mobiiliblogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi tähän...